Loading

Uw goudsmid in de buurt van Gent

Celine Roelens

JUWEELONTWERPSTER  EDELSMID

 

Bent u op zoek naar een ervaren goudsmid in de buurt van Gent? De creatie van uw juwelen is in erg goede handen bij Celine Roelens. Zij is zaakvoerder van het juwelenhuis Roelens, maar vooral juwelenontwerper, goudsmid en edelsteenkundige.

Thuis in juwelen

Bent u op zoek naar een ervaren goudsmid in de buurt van Gent? De creatie van uw juwelen is in erg goede handen bij Celine Roelens. Zij is zaakvoerder van het juwelenhuis Roelens, maar vooral juwelenontwerper, goudsmid en edelsteenkundige. Celine heeft een diploma goudsmid-juweelontwerper behaald aan het TNA en een diploma edelsteenkundige aan de Hoge Raad voor Diamant Antwerpen. Werkervaring deed ze o.a. op in het juwelenatelier van Roberta Porrati in Valenza (Italïe) en op de diamantbeurs in Antwerpen. Celine werkte daarna 12 jaar in de familiezaak alvorens deze in 2012 verder te zetten. In 2020 staat Celine voor een nieuwe uitdaging, ze opent haar eigen creatieve design studio in centrum Gent. Celine Roelens is de trotse bezitter van een eigen meesterstempel, een keurmerk van kwaliteit uitgegeven door de Koninklijke Munt van België die haar toelaat juwelen te mogen fabriceren. 

Edele ambacht

Een goudsmid is een ambachtsman die aan de werkbank juwelen met de hand vervaardigd. Het is een zeer oud en edel beroep. We smelten eerst de juiste legering, waarna we dit stukje edelmetaal omvormen tot een mooi, afgewerkt juweel door het te pletten, zagen en solderen. Het is een ambacht dat veel geduld en doorzettingsvermogen vergt, en jammer genoeg met uitsterven is bedreigd.

Maak een afspraak voor een 1e gesprek

Kom eens langs in de winkel in Oudenaarde (vlak bij Gent) of contacteer goudsmid Celine Roelens voor een afspraak. Zij creëert met veel liefde en vakmanschap het juweel van uw dromen.

Ontdek onze video: Making Of catalogus.